Féléves a prériágyás

Újabb beszámolóval érkezem hozzátok.

Átalakítottam egy kevésbé jól sikerült részét, mert nem nőttek megfelelően a növények.

A szakállfüveket (Schizchyrium scorparium ‘Ha Ha Tonka’) előrébb hoztam, a kisebb ürömbokor kikerült az ágyásból. Szamárkenyereket kicsit átrendeztem, és az egyik virginiai veronikát is kiültettem egy naposabb részre.

Talajtakarásnak a prériken honos gyömbérgyökeret ültettem (Geum triflorum), ami tavasszal virágzik, utána elszórja a magját, és szépen mindent kitölt idővel. Nyáron pedig jól jön neki az árnyékolás, szóval eléggé jól működhet a nagyobb évelők tövében is.

Mielőtt belevágtam volna ebbe a prériágyásba, sokat gondolkodtam, hogy meg merjem-e mutatni nektek, hisz korántsem tökéletes a kertem, sőt igen messze van attól…

Féltem, hogy mindenki csak a szupertökéletes kertekre kíváncsi.

Aztán végül túltettem magamat ezen.

Megkérdeztem magamtól: Miért csak a tökéletes lehet jó?

És ekkor rájöttem, hogy pont a tökéletlen az izgalmas számomra! És az mozgat, az izgat, ha valami nem sikerül, akkor az miért van úgy? És mit fogok kipróbálni helyette? És ha az sem jön be, az miért volt? És ami szép, az miért szép?

Úgyhogy kérlek, úgy nézzétek ezeket a videókat, hogy ez vagyok én, aki kicsit bénázik, de folyton tanul és (reményeim szerint) fejlődik is. Szóval néha bénázom, de azt sem félek megmutatni! 😀

Ti is merjetek belevágni! És aztán ha hiba csúszik a számításba, akkor javítsátok, nincs semmi veszve!

Kertészkedjetek bátran, és tanuljatok a hibáitokból és az én hibáimból! És persze abból is, ami jól sikerült. 🙂

Oszd meg, ha tetszett!

Iratkozz fel!

Likeold a Kerti kalauz facebook oldalát!
Ha szeretnél virágokról, kerttel kapcsolatos témákról beszélgetni másokkal, csatlakozz a Kerti kalauz zárt facebook csoportjához!
Tedd fel a kérdésed, segítünk, ha tudunk! 🙂
Az is szuper, ha megosztod a saját tapasztalatod, és segítesz vele másoknak!

Kapcsolódó cikkek